Károly, Karola
-4 °C
2 °C

Járókelőkre nyitott tüzet egy merénylő Tel-Avivban

2002.01.28. 09:47
Egy palesztin férfi tüzet nyitott a járókelőkre hétfő reggel Tel-Aviv egyik elővárosában. Előtte gépkocsijával elütött és megsebesített egy katonát, majd később egy rendőrt. A merénylőt a rendőrség lelőtte.
A palesztin először gépkocsijával áthatolt egy izraeli katonai ellenőrzési ponton átszakítva az úttorlaszt az észak-ciszjordániai Kalkilija mellett. Eközben ott elütött, és könnyebben megsebesített egy izraeli katonát. A tettes onnét el tudott menekülni, majd átjutott a palesztin önkormányzaton kívül eső területre. Az izraeli rendőrség üldözőbe vette.

A férfi palesztin rendszámú, Subaru típusú gépkocsiján menekülve Petah Tikva városban összeütközött egy izraeli rendszámú Volvo személygépkocsival. Miközben a Volvo két utasa kiszállt, hogy szemügyre vegye a keletkezett kárt, a palesztin férfi beugrott autójukba, és elhajtott.

Tel-Avivba érve elütött egy rendőrt - több méteren át vonszolta az autóval -, majd kiszállt, és fegyveréből tüzet nyitott a járókelőkre. Ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg. A merénylő és a közeli őrsről kirohanó rendőrök között tűzpárbaj alakult ki, és a rendőrök agyonlőtték - közölte az izraeli hadsereg szóvivője a hírügynökségek szerint. A sebesülteket kórházba szállították.