Natália
1 °C
7 °C

Járókelőkre nyitott tüzet egy merénylő Tel-Avivban

2002.01.28. 09:47
Egy palesztin férfi tüzet nyitott a járókelőkre hétfő reggel Tel-Aviv egyik elővárosában. Előtte gépkocsijával elütött és megsebesített egy katonát, majd később egy rendőrt. A merénylőt a rendőrség lelőtte.
A palesztin először gépkocsijával áthatolt egy izraeli katonai ellenőrzési ponton átszakítva az úttorlaszt az észak-ciszjordániai Kalkilija mellett. Eközben ott elütött, és könnyebben megsebesített egy izraeli katonát. A tettes onnét el tudott menekülni, majd átjutott a palesztin önkormányzaton kívül eső területre. Az izraeli rendőrség üldözőbe vette.

A férfi palesztin rendszámú, Subaru típusú gépkocsiján menekülve Petah Tikva városban összeütközött egy izraeli rendszámú Volvo személygépkocsival. Miközben a Volvo két utasa kiszállt, hogy szemügyre vegye a keletkezett kárt, a palesztin férfi beugrott autójukba, és elhajtott.

Tel-Avivba érve elütött egy rendőrt - több méteren át vonszolta az autóval -, majd kiszállt, és fegyveréből tüzet nyitott a járókelőkre. Ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg. A merénylő és a közeli őrsről kirohanó rendőrök között tűzpárbaj alakult ki, és a rendőrök agyonlőtték - közölte az izraeli hadsereg szóvivője a hírügynökségek szerint. A sebesülteket kórházba szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?