Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bin Laden elfogását jósolja Kerry felesége

2004.09.24. 10:47
Egymillió dollárt sikerült gyűjtenie férje kampányához Teresa Heinz Kerrynek. Az egykor még republikánus multimilliomos arizonai akciója nem növelte Kerry választási esélyeit, az államban Bush biztosan vezet demokrata kihívója előtt.
Nem lepődne meg Teresa Heinz Kerry, ha Oszama bin Ladent még a november 2-i amerikai elnökválasztás előtt elfognák, írja a Phoenix Business Journal. A demokrata elnökjelölt felesége a párt arizonai kampányrendezvényén gyanúsította meg a Bush-kormányzatot azzal, hogy a kampány csúcsára időzítené az al-Kaida vezérének elfogását.

Sorkatonasággal ijesztgetnek

Teresa Heinz Kerry
A pár éve még republikánus kötődésű Teresa asszony férjéhez hasonlóan nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az elnök a sorkatonaság visszaállításán gondolkodik. A republikánusok folyamatosan tagadják a sorkötelesség visszaállítására vonatkozó tervek létezését, Danny Diaz, Bush dél-nyugati kampányának szóvivője "olcsó és felelőtlen" kampányfogásnak minősítette Heinz Kerry állítását.

A multimilliomos Heinz Kerry az elnök a gazdagoknak kedvező adóreformját is bírálta. Mint mondta, szégyelte magát, amikor a kedvezményekben részesült. Véleménye szerint férje, miután eltörölte a kedvezményeket, a bejövő pénzt a költségvetési hiány és a szintén hiányos egészségbiztosítási alap feltöltésére fogja használni.

Arizonát már elbukták?

Heinz Kerry arizonai pénzgyűjtő rendezvénye bár anyagilag sikeres volt - a first lady-jelölt egymillió dollárt gyűjtött férje kampányának -, Kerry esélyein nem nagyon javíthatott. A helyi közvélemény-kutatások szerint Bush Arizonában hat-tizenegy százalékkal veri kihívóját.

A helyi republikánus pártszervezet szerint a demokraták igazából már csak "bankautomatának" használják Arizonát, az itt gyűjtött pénzt valószínűleg olyan államokban használják majd fel, ahol valós esély van Bush legyőzésére. Az állam feladására utal, hogy a demokrata kampánystáb a sugárzás kezdetének tervezett napján visszavonta a helyi földi szórású tévéadókon kezdődő hirdetési kampányát.

Kerry kampányszóvivője igyekezett cáfolni a republikánusok győzelmi jelentését. Az országos tévéadókon futó hirdetések továbbra is láthatóak lesznek Arizonában, és folytatódik a kampánymunkások szervezése is. "Még nem adtuk meg magunkat", jelentette ki Sue Walitsky szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!