Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Thaiföldön történelem a cunami

2005.01.29. 17:05
A thaiföldi Phuketen nemcsak pusztított a december végi szökőár, hanem sok helyen visszaállította a természet eredeti állapotát. Az árak a kevés turista miatt mélyponton vannak, mert hiába van főszezon, a turisták tized annyian vannak, mint egy éve ilyenkor.
Egy hónap telt el a tavaly karácsonyi délkelet-ázsiai szökőár óta, de Phuket szigetén már szinte történelem a katasztrófa, írta az Indexnek a cunamit túlélt, azóta Thaiföldön tartózkodó Sípos László. A pusztítás nyomai ugyan még láthatóak helyenként, de aki először látogat a szigetre nehezen veszi észre, hiszen a régióra általánosan jellemző, hogy nehéz különbséget tenni építés és bontás között.

Thaiföldön a kormány elsődleges célként kezeli az ország déli részének helyreállítását, hiszen a turisztikai iparág bevételének negyven százalékát ez a körzet adja. Phuket frekventált részein a turisztikai kapacitás a közeli jövőben eléri a szökőár előtti szintet és jelenleg a legnagyobb probléma csak az, hogy a szokásos főszezonhoz képest a turisták száma a tizedére csökkent.

#alt#
Phatongi szórakozóhely akkor - és most
Tekintse meg képeinket!

Az árak hihetetlenül alacsonyak és a turizmus mélyrepülése miatt a helyi lakosság körében komoly foglalkoztatási gondok várhatók.

A szökőár nemcsak pusztított, hanem sok helyen visszaállította a természet eredeti állapotát. Phuket tengerpartjai 30 éve a legtisztábbak és az élővilág a legnagyobb nyertese a környezeti ártalommal járó turizmus visszaesésének.