Mátyás
-6 °C
1 °C

Ámokfutó lövöldözött egy török bíróságon

2006.05.17. 10:40
"Allah akbar" kiáltással támadt egy bíróra egy ismeretlen Ankarában. A támadó a bírót megölte, öt másik embert megsebesített, mielőtt ártalmatlanították.

Megölt egy bírót egy ámokfutó az ankarai bíróságon. Az ismeretlen támadó egy bírósági ülés közben kezdett lövöldözni, a bírót agyonlőtte, öt másik embert megsebesített, jelentette a Reuters.

Az állami Anatolia hírügynökség értesülései szerint a támadó indítékai nem ismertek. A független NTV hírtelevízió értesülései szerint "Allah akbar" (Isten nagy) felkiáltással kezdett lövöldözni.

A CNN Turk hírtelevízió értesülései szerint a támadót a teremszolgák elfogták. Azt egyik hírügynökség sem tudja, milyen ügyet tárgyalt a bíróság.

Törökországban gyakoriak az államhatalom elleni támadások. A terrorizmus főleg a nemzetiségi jogaikért küzdő kurdokra jellemző, de az elmúlt időszakban megerősödtek szélsőbaloldali a szélsőséges iszlámista csoportok is. Az, hogy a támadó Allah akbar kiáltással támadt, arra utal, hogy inkább az utóbbi csoportok tagja lehet.