Jenő
-2 °C
6 °C

Horogkeresztet rajzoltak egy zsidónak vélt nő hasára

2004.07.11. 08:34
Hat férfi bántalmazott egy zsidónak vélt fiatalasszonyt egy Párizs környéki elővárosi vonatban és filctollal horogkereszteket rajzolt a hasára. A hírek szerint a támadók "tévesen" hitték azt, hogy a nő zsidó.
Hat férfi bántalmazott egy zsidónak vélt fiatalasszonyt egy Párizs környéki elővárosi vonatban és filctollal horogkereszteket rajzolt a hasára - adta hírül az MTI rendőrségi hírekre hivatkozva. A késekkel felfegyverzett, magrebi származású hat férfi először levágta a tizenhárom hónapos csecsemőjével együtt utazó 23 éves asszony haját, majd elszakították trikóját és nadrágját, és fekete filctollal három horogkeresztet rajzoltak a hasára.

"A XVI. kerületben csak zsidók laknak"

A támadók elvették a nő hátizsákját, amelyben a személyi iratai voltak. Ezek egyikében a Párizs előkelő negyedének számító XVI. kerületbeli lakcím szerepelt. A támadók ebből - tévesen - arra következtettek, hogy a nő zsidó. "A XVI. kerületben csak zsidók laknak" - kiáltott az egyikük, majd rátámadtak a fiatalasszonyra. Végül a gyermekkocsit felborítva az asszony táskájával távoztak, amelyben az iratain kívül bankkártyája és 200 euró készpénz is volt.

Az államfő a fajgyűlölő cselekedetek ellen szólított fel

A pénteki támadás ügyében a versailles-i bűnügyi rendőrség megindította az eljárást. Jacques Chirac francia államfő szombat este közleményben aggodalmát fejezte ki a történtek miatt és követelte: mindent tegyenek meg a tettesek kézre kerítése és megbüntetése érdekében. A francia államfő csütörtökön Chambon-sur-Lignonban szólította fel honfitársait a megújuló antiszemita és fajgyűlölő cselekedetek elleni szembeszállásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?