Klaudia
-4 °C
2 °C

Újabb letartóztatási parancsok

2001.09.17. 11:17
Az FBI újabb két letartóztatási parancsot adott ki a keddi terrortámadás-sorozattal kapcsolatban - közölte a CNN. Az FBI a hétvégén újabb házkutatásokat tartott, és folytatta a már őrizetbe vett személyek kihallgatását.
A letartóztatási paranccsal kapcsolatban a nyomozók nem közöltek részleteket vagy neveket, pusztán annyit, hogy a két személy feltehetően kulcsfontosságú információkkal rendelkezik.

Két további tanú már őrizetben van, akik az illetékesek szerint nem működnek együtt a hatóságokkal. Egyiküket szombaton vették őrizetbe, miután a bevándorlási szabályok megsértése miatt hallgatták ki őket. A másik személyt a New York-i Kennedy reptéren vették őrizetbe, mert hamis pilótaigazolványt találtak nála.

Az FBI vasárnap átkutatott egy floridai házat, szemtanúk szerint az ügynökök többtucat dobozzal távoztak az épületből. A nyomozók szerint itt lakott Szaed Alghamdi és Ahmed Al Haznawi, akik a Pittsburgh mellett lezuhant gépet térítették el.

Késsel, vonaton

Szombaton két további gyanúsított, Mohamed Dzsavid Azmat és Ajub Ali Khan New Jersey-i házát kutatták át a rendőrök. A két gyanúsított a bevándorlási hivatal őrizetében van, és valószínűleg sokat tudhat a merényleteket előkészítő hálózatról.

Azmat és Ali Khan a Newark és San Antonio között közlekedő repülőgépen utaztak. A járat útvonalát azonban megváltoztatták - így az St. Louisban szállt le. A két férfit egy St. Louis és San Antonio között közlekedő vonaton tartóztatták le a bevándorlási hivatal emberei. Mindkettejüknél kartonvágó kést találtak - a keddi merényletek végrehajtói is ilyen eszközökkel térítették el a szerencsétlenül járt gépeket.

A szövetségi nyomozóhivataltól származó információk szerint a két férfi egy San Antonió-i orvossal próbált kapcsolatba lépni, akit szintén keres az FBI.