Nyári egyetem Berlinben

2000.05.17. 07:42
Egyetemistákat, főiskolai hallgatókat, érettségivel rendelkező fiatalokat várnak a világ minden részéről, így Magyarországról is a július 2-a és augusztus 21-e között Berlinben megrendezendő nemzetközi nyári egyetem kurzusaira.
A budapesti Közép-európai Egyetem tájékoztatása szerint a programnak a közelmúltban alakult European College of Liberal Arts ad otthont, amely a kontinens első, kizárólag bölcsészettudományi karral rendelkező magánegyeteme.

A diákok az angol nyelvű kurzusokon többek között Voltaire, Nitshe, Freud, Rousseau és Einstein műveivel ismerkedhetnek meg, különös hangsúlyt helyezve az írásbeli kifejező készség fejlesztésére.

A kurzusokat a világ 12 országának egyetemeiről meghívott vendégprofesszorok és tanárok vezetik. A hallgatók kiemelkedő munkáját a program végén oklevéllel és 8 creditponttal ismerik el. Ez utóbbi esetleges beszámításáról az egyetemek és a főiskolák döntenek.

A költségtérítéses programra a Kelet-Európa és az egykori Szovjetunió országaiból érkező diákok teljes ösztöndíjra pályázhatnak.

A kurzusokra május 31-ig lehet jelentkezni. Az érdeklődők további információt az egyetemről, illetve jelentkezési lapot a kurzusra az interneten, a www.ecla.de címen találhatnak.  • Hírek
  • Lakáshitel