Most van bajban Hillary

2007.11.23. 12:46

Jacques Chirac testesíti meg mindazt, amit az amerikaiak utálnak a franciákban. A gőgöt, a gloire-t. Azzal, hogy szeptember 11-e kapcsán nem túl finoman az amerikaiak felelősségét emlegette, valóságos franciagyűlölő kampányt indított útjára az Egyesült Államokban (freedom fries! Freedom toast!), ahol novemberben utódja, Sarkozy próbálta elsimítani a két ország konfliktusát. Kiváncsian várjuk, hogy ezek után mit reagál Hillary Clinton kampánystábja arra, hogy Chirac neje a volt first ladyt biztosította támogatásáról a Figarónak adott interjújában.

Bernadette Chirac Bill Clinton elnöksége idején sokszor cseveghetett Hillaryval, és nagyon megszerette. "Az első pillanattól kezdve Hillaryban egy barátságos, csupa mosoly embert ismerhettem meg, akit sosem lehet rajtakapni" - jelentette ki.

Chiracné becsületére legyen mondva, nem csak Clintonnéval babrált ki. Lelkesedésében addig ment, hogy még a Demokrata Párt augusztusi elnökjelölő gyűlésére is bejelentkezett, ezzel az egész pártra kiterjesztve támogatását.