Obama Bill Clintonra hajt

2007.12.03. 11:09

Barack Obama az utóbbi időben többször is a Clinton kormányzat hibái miatt támadta legnagyobb demokrata riválisát, a korábbi first lady Hillary Clintont, ugyanakkor egészen más hangot ütött meg, amikor az exelnök férj került szóba. A Time magazinnak adott interjújában a nagy Spongyabob rajongó egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy gondolkodás nélkül állást ajánlana Bill Clintonnak a saját kormányzatában. „Kevés tehetségesebb ember van” - hízelgett a sajtón keresztül Obama.

Obama változást ígérő jeligéjét sokan a Clinton-időszak burkolt kritikájaként értelmezik, de ahogy már korábban is jeleztük, az exelnök személye ennek ellenére nem vált támadások célpontjává. Éppen ezért volt meglepő, amikor az illinosi-i szenátor nemrég egy rendezvényen kifogásolta, hogy vele ellentétben Bill Clinton a mai napig tagadja, hogy letüdőzte volna a fiatalkorban elszívott dzsointot.

Az interjúból egyébként az is kiderült, hogy Obama nem érné be az exelnök megszerzésével, hanem sokkal nagyszabásúbb terveket forgat a fejében: Clinton alelnökét, a Nobel-díjas Al Gore-t is két pillanat alatt beválogatná nyertes csapatába. (Azt már korábban jelezte, hogy nem alelnöknek kérné fel az elismert környezetvédőt.)

Obama fejében tehát már alakul a demokrata all-star válogatott, már csak az a probléma, hogy az elképzeléshez az említetteken kívül azért valószínűleg még Hillary Clintonnak is lesz egy-két szava.