Homoszexuális a kokainozó terrorista?

2008.01.24. 13:10

Az, hogy Barack Obama a múltban kokainozott, nem újdonság, maga a jelölt ismerte be, hogy zavaros ifjúkorában alkohol- és drogmámorba menekült. Most viszont már homoszexuális kapcsolattal is vádolja egy Larry Sinclair nevű férfi a YouTube-ra hat napja felkerült videójában. Mi több, azt állítja, hogy Obama 1999-ben is crackezett, pedig akkor már Illinois állami szenátora volt.

Első feltételezésünk, hogy egy jófajta smearrel, azaz mocskolódással van dolgunk. Sinclair, azon túl, hogy némi kokainért cserébe leszopta a crackező Obamát, semmilyen konkrétumot nem állít. Az eset "november 3-8" között történt 1999-ben, "valahol" Chicago környékén, természetesen egy autóban, hogy véletlenül se legyen tanú. Azaz, cáfolni nem lehet, a tagadás meg magyarázkodásnak tűnne.

Ezek a körülmények ugyanakkor a vád hitelességét is erősen megkérdőjelezik, Obama meg már hozzászokhatott ahhoz, hogy a rivális Clinton kampánystábjából valaki mindig utal korábbi önvallomására. És ahhoz képest, hogy már iszlám szélsőségesnek is nevezték - Clinton csak arra utalt, hogy Obama győzelme esetén nagyobb valószínűséggel robbantana az Egyesült Államokban az al-Kaida -, a melegvád már csak hab a tortán.