Obama-Clinton 13-7; Mack-Huck-Mitt 8-5-7

2008.02.06. 07:10

Így zajlik az előválasztás

Egy kis összefoglaló a jelenlegi állásról. A demokratáknál Obama 13 államban nyert: Alabamában, Alaszkában, Coloradóban, Connecticutban, Delaware-ban, Észak-Dakotában Georgiában, Idahóban, Illinois-ban, Kansasben, Minnesotában, Missouriban és Utahban.

Clinton hét államban, Arizonában, Arkansas-ban, Massachusettsben, New Jersey-ben, New Yorkban, Oklahomában és Tennesseeben nyert.

Új-Mexikóban még alig számoltak össze szavazatokat, Kaliforniában a CNN szerint Clinton nyert, mi még várnánk az eredményekre, hiszen még csak a szavazatok ötödét számolták össze, és a CNN Missourit elsőre Clintonnak adta.

A republikánusoknál nagyon szoros lett a lefutottnak hitt szuperkedd. 19 állam eredményei futottak be, McCain 8, Romney 6, Huckabee 5 győzelmet szerzett.

McCain nyert Arizonában, Connecticutban, Delaware-ban, Illinois-ban, Missouriban, New Jersey-ben, New Yorkban és Oklahomában.

Romney Coloradóban, Észak-Dakotában Massachusettsben, Minnesotában, Montanában és Utahban győzött.

Huckabee a bibliaövezetben tarolt, ő nyert Alabamában, Arkansas-ban, Georgiában, Tennesseeben és meglepetésre Nyugat-Virginiában.

Alaskából még nem érkeztek eredmények, Kaliforniát a CNN McCainnek adja, mi kivárunk.  • Hírek
  • Hírek