Jaj, de csúnyán beszél ez a McCain

2008.04.09. 11:46

Lepicsázta nejét 1992-ben John McCain, robbantotta ki az elnökválasztási kampány legfrissebb botrányát Cliff Schecter. A demokrata stratéga "Az igazi McCain" című könyvében írta meg az arizónai szenátor érdektelen 1992-es szenátori újraválasztási kampányában történteket.

McCain éppen beszédre készült, amikor a neje, Cindy megcírógatta, és megjegyezte, hogy egy kicsit mintha kopaszodna. "De legalább nem mázolom ki magam, mint egy kurva, te picsa" - üvöltött rá vörös fejjel McCain Schecter szerint, aki három, neve elhallgatását kérő újságíróra hivatkozik.

"McCain arra fogta dühkitörését, hogy hosszú napja volt. Az Egyesült Államok elnökeként sok hosszú napja lehet" - moralizálgat az elfogultságát nyiltan felvállaló Schecter.

McCain és stábja eddig nem reagált Schecter állításaira. A jelölt vérmérsékletével kapcsolatban a Fox Newsnak nyilatkozva azt mondta, próbálja visszafogni magát, hiszen együttműködésre törekszik a többi szenátorral. Ez általában sikerül is neki, több törvénytervezetet jegyez közösen demokrata politikusokkal. De azt is hozzátette, hogy ha nem lenne képes a dühre, nem is lenne alkalmas amerikai elnöknek. "De amikor a washingtoni pazarlást és korrupciót látom, dühbe gurulok" - nyugtatta meg híveit.

Az, hogy McCain csúnyán beszél, nem újdonság. Aki ismeri, tudja hogy nevezte már faszfejnek ellenfeleit, seggnek kollégáit, és legalább egy vitapartnerét a "kibaszott köcsög" kifejezéssel illette. Az idei kampányban is megesett már ez, McCain még az első előválasztásra készülve New Hampshire-ben kampányolt, amikor egy egyetemista megkérdezte, hogy nem túl öreg-e ahhoz, hogy elnök legyen. McCain többször is megnevettette válaszával a publikumot, de a legnagyobb sikert zárómondatával aratta: "Kösz a kérdést, te kis pöcs".