Hillary sem tudja, hogy most örüljön-e

2008.04.23. 04:15
26 hozzászólás

Nem úgy beszélt Hillary Clinton, mint aki nyolc pontos előnnyel nyert egy fontos állam előválasztásán. Beszédde jellegtelen volt, igazán csak szóhasználata volt figyelemreméltó, immár kizárólag bázisa nyelvén beszél. Hasonlataival - "türjük fel az ingujjunkat és lássunk munkához" - kékgalléros támogatóit szólongatta, a benzinárak letörését ígérte és azt, hogy "harcolni fogok értetek". Leghangsúlyosabb mondandója a pénzgyűjtésre koncentrált, hiszen Obama Pennsylvaniában a szerényebb számítások szerint is kétszeresét költötte el annak, amit Clinton rászánhatott az államra.

A bizonytalan hangulat érthető. A szavazatok kétharmadának feldolgozása alapján nyolc pont, 120 ezer szavazat előnnyel vezet. Az áttöréshez tízpontosnál nagyobb előny és legalább 200 ezer szavazatnyi különbség kellene. Így minden marad a régiben - igazán Obama sem lehet boldog, hozott ugyan valamennyit Hillaryn, de nem eleget.

Hillary győzelmi beszéde előtt Chelsea Clinton integetett ki lelkesen a felajzott philadelphiai közönség egyik tagjának. Chelsea a múlt héten a város melegbárjaiban is kampányolt, egy leszbikus boldogan kiabálta a világba, hogy megfogta a seggét. Mármint a leszbikus Chelsea-ét.