Hillary sem tudja, hogy most örüljön-e

2008.04.23. 04:15
26 hozzászólás

Nem úgy beszélt Hillary Clinton, mint aki nyolc pontos előnnyel nyert egy fontos állam előválasztásán. Beszédde jellegtelen volt, igazán csak szóhasználata volt figyelemreméltó, immár kizárólag bázisa nyelvén beszél. Hasonlataival - "türjük fel az ingujjunkat és lássunk munkához" - kékgalléros támogatóit szólongatta, a benzinárak letörését ígérte és azt, hogy "harcolni fogok értetek". Leghangsúlyosabb mondandója a pénzgyűjtésre koncentrált, hiszen Obama Pennsylvaniában a szerényebb számítások szerint is kétszeresét költötte el annak, amit Clinton rászánhatott az államra.

A bizonytalan hangulat érthető. A szavazatok kétharmadának feldolgozása alapján nyolc pont, 120 ezer szavazat előnnyel vezet. Az áttöréshez tízpontosnál nagyobb előny és legalább 200 ezer szavazatnyi különbség kellene. Így minden marad a régiben - igazán Obama sem lehet boldog, hozott ugyan valamennyit Hillaryn, de nem eleget.

Hillary győzelmi beszéde előtt Chelsea Clinton integetett ki lelkesen a felajzott philadelphiai közönség egyik tagjának. Chelsea a múlt héten a város melegbárjaiban is kampányolt, egy leszbikus boldogan kiabálta a világba, hogy megfogta a seggét. Mármint a leszbikus Chelsea-ét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?