Obama lányai McCainnek is örülnének

2008.07.25. 10:05

A People magazinnak adott új interjújából kiderül, hogy Barack Obama szerint két kislánya részben még meg is könnyebbülne, ha a republikánus jelölt John McCain nyerné el az elnökséget novemberben. „Csodálatos életük van Chicagóban, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy az egyik felüket nem viselné meg különösebben, ha nem jól alakulnának a dolgok” - mondta az illinois-i szenátor. (AP, CNN)

Miközben apjuk az ország legkülönfélébb pontjain kampányol, az Obama-lányoknak is mozgalmasan telnek a napjaik: táncórák, zongoraleckék, torna, foci és tenisz, és ez még csak ízelítő volt Malia és Sasha megszokott napi programjából. Az interjúból az is kiderült, hogy a lányok nyugodtan rendezhetnek költséges pizsamapartikat, viszont például karácsonyra és a születésnapjukon nem kapnak ajándékokat.

A demokrata elnökjelöltnek és a feleségének meggyőződése, hogy Obama indulása nem veszélyezteti a tízéves Malia és a hétéves Sasha boldog gyerekkorát, akik az illinois-i szenátor győzelme esetén a kilencéves Amy Carter 1977-es beköltözése óta a legfiatalabb lakók lehetnek a Fehér Házban. A két kislány 2005-ben egyszer egyébként már járt az amerikai elnök lakhelyén, de egészen addig unatkoztak, amíg meg nem jelent George Bush Barney nevű kutyája, akivel aztán játszhattak. 2009-ben semmiképpen nem kell majd unatkozniuk, hiszen Obamáék valószínűleg az említett esetből kiindulva már meg is ígérték a lányoknak, hogy a kampányidőszak végén az eredménytől függetlenül kapnak egy kiskutyát.

A mostani interjúban az illinois-i szenátor egyébként annak ellenére helyezte ismét előtérbe kislányait, hogy július elején még arról beszélt, hogy megbánta a Maliával és Sashával készült négy részes Acces Hollywood interjút, és jó ideig nem engedélyez majd semmi hasonlót.