Gyenge félház

2008.08.25. 23:33

Túlvagyunk az imán, a zászlóeskün és a himnuszon. A csarnok inkább kihalt, a küldöttek egyelőre nem mutatnak túl nagy érdeklődést. Leah D. Daughtry, a szervezőbizottság elnöke máris megadta a nap alaphangját, emelkedő árakról, elszegényedő amerikaiakról beszél. Szerinte a demokraták szent kötelessége a szerencsétlenek segítése.

A CNN felvezetőműsorában már McCain alelnökjelölt-választásáról beszéltek. A republikánusok jelöltje okosan a demokrata gyűlés utáni napra időzítette jelöltje megnevezését. A CNN elemzői szerint gazdasági szakembert kellene választania, de Mitt Romney nem jó, mert gazdag, ezt pedig a proletár származású Joe Biden kihasználhatja, mert jobban megérti a szegényeket. Logikus, ha a gazdaság bajban van, véletlenül se egy gazdagra bízd a rendbetételét.

Egyébként McCain taktikája eddig működni látszik. A republikánus jelölt egyrészt felvásárolta a reklámidőt a közvetítések alatt, másrészt, reagálva a demokraták megosztottságáról szóló hírekre - felmérések szerint a clintoniták 20-30 százaléka McCainre szavazna - új reklámot mutatott be, amiben Clinton egyik volt küldöttje biztosítja arról a demokratákat, hogy nem ciki McCainre szavazni. A reklámot eddig háromszor láttam a CNN-en, azaz sikeres viral volt.