McCain megtorpedózza Obama estéjét

2008.08.29. 01:07

Már korábban megírtuk, hogy a republikánus elnökjelölt John McCain szakít a hagyományokkal, és nem húzódik a háttérbe a demokrata konvenció alatt, és az arizonai szenátor a csütörtök estét sem engedi át az elnökjelöltséget 80 ezer ember előtt elfogadó Barack Obamának. A McCain kampány közleménye szerint nagyjából Obama beszédével egyidőben mutatják majd be legújabb, izgalmasnak és egyedülállónak nevezett tévés hirdetésüket számos billegő államban, emellett megindították az alelnökjelöltre vonatkozó találgatásokat.

A sok negatív hirdetés sorát megszakítva a legújabb kisfilmben McCain látható, aki gratulál riválisának. „Obama szenátor, ez tényleg nagy nap Amerika számára. Túl sokszor siklunk el ellenfelünk eredményei felett, ezért meg akartam állni, hogy gratuláljak” - jelenti ki a republikánus elnökjelölt, majd azt is méltatja, hogy az illinois-i szenátor éppen Martin Luther King híres Van egy Álmom beszédének 45. évfordulóján fogadja el a demokrata elnökjelöltséget. „Holnap visszatérünk a versenyhez, de ma este, szenátor, szép munka volt.”

Az elismerés mellett McCain az alelnökjelöltje kapcsán került a csütörtöki hírekbe. A stáb ugyanis bejelentette, hogy a republikánus jelölt kiválasztotta alelnökét, akivel aztán péntek délelőtt együtt jelenik majd meg egy ohiói rendezvényen. Az esélyesnek tartott jelöltek közül többen is jelen lesznek majd Ohióban, de a Drudgereport információi szerint akár még a demokrata konvenció alatt kiszivároghat a jelölt személye, ami akár egybe is eshet Obama beszédével.

Két névtelenül nyilatkozó republikánus tisztviselő szerint McCain egy hagyományos, konzervatív jelöltet választott, és nem például a Karl Rove által is komolyan támadott Joe Liebermant, aki Al Gore alelnökjelöltjéből vedlett át McCaint támogató függetlenné. A legesélyesebbnek a minnesotai kormányzót, Tim Pawlentyt tartják, aki a kiszivárogtatással párhuzamosan megszakította minden programját. A Drudge rögtönzött szavazásán ugyanakkor a csaknem 140 ezer szavazó fele szerint McCain korábbi ellenfele, Mitt Romney mellett döntött.