Nyugodjon le a baloldal napja

2008.09.04. 03:30

Mitt Romney - aki az elején egy kicsit túlhálálkodta magát, a taps már rég elült, de ő még bőszen tenkjúzott - azonnal támadással kezdte beszédét. Washington mindig keletre figyelt, a keleti parti liberális elitre és a média megmondóembereire, mondta. "Ideje, hogy Washington végre nyugatra nézze, ahonnan John McCain és Sarah Palin jön" - vezette be a konzervatív jobboldal és a liberális baloldal közti eltéréseket soroló beszédét. A liberálisok Romney szerint uralják Washingtont, a szenátus leszavazta az atomerőművek építését, behódolt a tanárszakszervezetnek oktatásügyben, satöbbi.

 
"A demokratáknak fogalma sincsen" a gazdaságról, folytatta. Bírálta jóléti terveiket, melyek keretében még olyanoknak is adóvisszatérítést adnának, akik amúgy nem is adóznak. "Véget kell vetnünk a függőségnek" - mondta. A demokraták szerinte támogatói érdekcsoportjaik - főként a szakszervezetek - nyomására adókat emelnének, növelnék a jóléti kiadásokat és korlátoznák a szabadkereskedelmet. "Ezt az utat választotta Európa is, magas munkanélküliség és alacsony gazdasági növekedés lett az eredménye" - mondta.
 
Romney kemény harcikutya hírében áll, be is szólt, na nem Barack Obamának, hanem Al Gore-nak. "Van egy ötletem az energiatakarékosságra. Ne engedjük felszállni Al Gore magángépét" - nevettette meg közönségét, akiket a végére patrióta örjöngésbe kergetett, amikor a demokraták szemére vetette, hogy múlt heti konvenciójukon egy szót sem szóltak az Amerikát fenyegető szélsőséges dzsihádistákról.