Nyugodjon le a baloldal napja

2008.09.04. 03:30
5 hozzászólás

Mitt Romney - aki az elején egy kicsit túlhálálkodta magát, a taps már rég elült, de ő még bőszen tenkjúzott - azonnal támadással kezdte beszédét. Washington mindig keletre figyelt, a keleti parti liberális elitre és a média megmondóembereire, mondta. "Ideje, hogy Washington végre nyugatra nézze, ahonnan John McCain és Sarah Palin jön" - vezette be a konzervatív jobboldal és a liberális baloldal közti eltéréseket soroló beszédét. A liberálisok Romney szerint uralják Washingtont, a szenátus leszavazta az atomerőművek építését, behódolt a tanárszakszervezetnek oktatásügyben, satöbbi.

 
"A demokratáknak fogalma sincsen" a gazdaságról, folytatta. Bírálta jóléti terveiket, melyek keretében még olyanoknak is adóvisszatérítést adnának, akik amúgy nem is adóznak. "Véget kell vetnünk a függőségnek" - mondta. A demokraták szerinte támogatói érdekcsoportjaik - főként a szakszervezetek - nyomására adókat emelnének, növelnék a jóléti kiadásokat és korlátoznák a szabadkereskedelmet. "Ezt az utat választotta Európa is, magas munkanélküliség és alacsony gazdasági növekedés lett az eredménye" - mondta.
 
Romney kemény harcikutya hírében áll, be is szólt, na nem Barack Obamának, hanem Al Gore-nak. "Van egy ötletem az energiatakarékosságra. Ne engedjük felszállni Al Gore magángépét" - nevettette meg közönségét, akiket a végére patrióta örjöngésbe kergetett, amikor a demokraták szemére vetette, hogy múlt heti konvenciójukon egy szót sem szóltak az Amerikát fenyegető szélsőséges dzsihádistákról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?