McCainék szinte összenőnek

2008.09.12. 16:36
219 hozzászólás

Ott még nem tartunk, hogy a vécére is kézen fogva járnának, de szakítva a hagyományokkal, a republikánus elnökjelölt John McCain és alelnökjelöltje, Sarah Palin a választásig hátralévő időszakban várhatóan leginkább együtt jelenik majd meg a különböző kampányrendezvényeken. „Nagyon komolyan megfontoljuk, hogy több időt töltsenek együtt, mint külön, és a szokásosnál mindenképpen többet” - mondta szerdán a republikánus kampánystáb egyik főtanácsadója. (AFP)

Az alelnökjelöltet a kampányban többek között arra használják, hogy bizonyos államokban és rendezvényeken helyettesítse az elnökjelöltet, és ezzel megsokszorozzák a páros fellépéseinek számát. Az eredeti tervek szerint a konvenciót követő napokban Palin is külön utakra indult volna, ehelyett azonban tovább kampányolt az arizonai szenátorral, és csak a katonaként Irakba induló fiától elbúcsúzni utazott haza Alaszkába a hét végén.

McCain és Palin több republikánus vélemény szerint együtt alkot legyőzhetetlen párost, ezért nem érdemes elválasztani őket egymástól, bár a kritikusok szerint a kampánystáb sokkal prózaibb okokból nem ereszti el az alelnökjelölt kezét. Többen úgy látják, hogy a kampányguruk még kivárnak, mert Palin még csak két hete került az országos politika középpontjába. Mások szerint viszont attól félnek, hogy a hirtelen népszerű és a rendezvényeken rendszeresen „Sa-rah! Sa-rah!” skandálással köszöntött alaszkai kormányzó nagyobb tömegeket vonzana, mint McCain.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?