McCainék szinte összenőnek

2008.09.12. 16:36
219 hozzászólás

Ott még nem tartunk, hogy a vécére is kézen fogva járnának, de szakítva a hagyományokkal, a republikánus elnökjelölt John McCain és alelnökjelöltje, Sarah Palin a választásig hátralévő időszakban várhatóan leginkább együtt jelenik majd meg a különböző kampányrendezvényeken. „Nagyon komolyan megfontoljuk, hogy több időt töltsenek együtt, mint külön, és a szokásosnál mindenképpen többet” - mondta szerdán a republikánus kampánystáb egyik főtanácsadója. (AFP)

Az alelnökjelöltet a kampányban többek között arra használják, hogy bizonyos államokban és rendezvényeken helyettesítse az elnökjelöltet, és ezzel megsokszorozzák a páros fellépéseinek számát. Az eredeti tervek szerint a konvenciót követő napokban Palin is külön utakra indult volna, ehelyett azonban tovább kampányolt az arizonai szenátorral, és csak a katonaként Irakba induló fiától elbúcsúzni utazott haza Alaszkába a hét végén.

McCain és Palin több republikánus vélemény szerint együtt alkot legyőzhetetlen párost, ezért nem érdemes elválasztani őket egymástól, bár a kritikusok szerint a kampánystáb sokkal prózaibb okokból nem ereszti el az alelnökjelölt kezét. Többen úgy látják, hogy a kampányguruk még kivárnak, mert Palin még csak két hete került az országos politika középpontjába. Mások szerint viszont attól félnek, hogy a hirtelen népszerű és a rendezvényeken rendszeresen „Sa-rah! Sa-rah!” skandálással köszöntött alaszkai kormányzó nagyobb tömegeket vonzana, mint McCain.