Palin már nemkívánatos vendég

2008.09.19. 17:10

Miután Hillary Clinton éppen a republikánus alelnökjelölt miatt lemondta szereplését, a szervezők bejelentették, hogy nem tartanak igényt Sarah Palin részvételére egy szeptember 22-i rendezvényen, amelyen a legfontosabb zsidó szervezetek tüntetnek majd Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök ellen. Az indoklás szerint a fellépése miatt kialakult vita elvonja a figyelmet a tiltakozók eredeti céljaitól. (Washington Post)

A republikánus elnökjelölt John McCain kampánystábja a bejelentést követően azzal vádolta a demokratákat, hogy nyomást gyakoroltak a szervezőkre, Obamáék viszont azzal vágtak vissza, hogy a republikánusok láthatóan politikai hasznot akartak húzni a rendezvényből.

Az esemény hivatalos célja, hogy a résztvevők tiltakozzanak Ahmadinezsád jövő heti ENSZ látogatása ellen, és elutasítsák Irán atomfegyver programját. „A gyűlés szervezői úgy döntöttek, hogy egyetlen amerikai politikus sem jelenhet meg a rendezvényen, amelynek középpontjában továbbra is az iráni fenyegetések állnak” - olvasható az egyik csoport közleményében.