Obama mégsem ad stadionkoncertet

2012.09.06. 00:49

Joggal röhögött az értő publikum a republikánusokon, amikor egy képzelt viharra, a Tampát párszáz kilométerre elkerülő Izsák hurikánra hivatkozva lemondták a jelölőgyűlés teljes első napi programját. De mit szóljunk ahhoz, hogy a demokraták most Obama csütörtöki, a Bank of America stadionba tervezett beszédét helyezték át egy sokkal kisebb, fedett sportcsarnokba. Az ok: a meteorológusok szerint 20 százalék esély van egy kisebb záporra.

A demokraták az eredeti tervek szerint megismételték volna a négy évvel ezelőtti jelölőgyűlés grandiózus pillanatait, Obama most is 65 ezer őrjöngő rajongója előtt jelenthette volna be azt, amit mindenki tud, hogy vállalja a jelölést. A lemondás után viszont eső helyett kritikák kezdtek záporozni. „Eleve mit gondoltak a rendezők, milyen esélye lehet az esőzésnek Charlotte-ban, szeptemberben? Nulla?” – írta blogján a Charlotte Observer publicisztikai rovatvezetője, Taylor Batten. „A kérdés egyszerű. Ha a Panthers [az NFL-ben játszó focicsapat] játszana, vagy koncertet rendeznének, lemondanák-e 24 órával korábban az eseményt, ha 20 százalék esély volna az esőre? Gyakorlatilag semmi esély nincs veszélyes időjárásra” – írta a twitteren a helyi WCNC-TV meteorológusa, Brad Panovich.

Különben is, szerda reggelig a gyűlés szervezői azt állították, hogy süssön, vagy szakadjon, a rendezvényt megtartják. Aztán meggondolták magukat, és átrakták Obama beszédét a jelölőgyűlés helyszínére, a 15 ezres Time Warner Cable Arenába.

(via Politico)

edit: Észak-Karolinában az atlanti partvidék déli államainak jellemző klímája miatt szeptemberben kifejezetten gyakoriak a záporok.