Romney Bostonban, Obama Chicagóban

2012.10.24. 12:44

Mitt Romney kampánycsapata bejelentette, hogy a republikánus elnökjelölt Bostonban, a Boston Convention and Exhibition Centerben várja majd a november 6-i eredményeket. Romney korábban – az egyébként biztosan Obamára szavazó – Massachusetts állam kormányzója volt, és Belmontban él családjával.

Barack Obama kampánycsapata már korábban jelezte, hogy a demokrata elnök Chicagóban, a McCormick Place-en várja majd az eredményeket november 6-án este.

Romney egy nagygyűlésen közben már arról beszélt, hogy a viták nagy lendületet adtak kampányának. A most érkező felméréseket még a harmadik vita előtt készítették, ezekhez képest kell majd figyelni, hogy a kizárólag külpolitikára koncentráló hétfői megmérettetés mennyiben befolyásolja az állást.

A RealClearPolitics összesítése szerint Romney 0,9 százalékkal vezet, 48 százalékon áll szemben Obama 47,1 százalékával. A kulcsfontosságú Ohióban Obama 1,9 százalékkal vezet, New Hampshire-ben pedig (1,4 százalékos előny) visszavette a vezetést. Nevadában 2,8, Iowában 2 százalék Obama előnye, a többi csatatérállamból nem érkezett új felmérés az elmúlt napokban.