A lánya Kínában gyártott sáljai miatt magyarázkodhat Trump

2016.04.07. 11:58

A republikánus elnökjelöltségért versenyző, jelenleg a legtöbb küldöttel rendelkező Donald Trump sokszor kárhoztatja azokat az amerikai cégeket, amelyek az Egyesült Államokon kívül gyártatnak. Főként a Kínába kiszervezett termeléssel szokott példálózni, mondván ezek súlyos adóelmaradásokat okoznak.

Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság most 20 ezer sálat hivatott vissza a jelöltaspiráns lánya, Ivanka Trump Kínában gyártott kollekciójából, mert azok gyúlékonyak, írja a New York Times. A lap arra is emlékeztet, hogy Trump saját ruhagyártását is kiszervezte a távol-keleti országba.

„Ezek veszélyes termékek” – mondta el Scott Wolfson, a fogyasztóvédelmi hatóság szóvivője, aki azt is közölte, hogy a sálak tűzveszélyesek, ezért kérték azok visszahívását. Trump 34 éves lányának cége jelezte, a visszaküldött darabok teljes árát visszafizetik, és sajnálják a kellemetlenségeket.

A két gyúlékony sálfajta a kék, korall és sárga színű „Beach Wave”, valamint a kék, piros és zöld „Brushstroke Oblong.” Mind a kettőn fekete alapon ezüst Ivanka Trump feliratos címke van.