Ejtik a vádakat Trump kampányfőnöke ellen

2016.04.14. 21:47

David Aronberg floridai ügyész bejelentette, hogy nem folytat eljárást Donald Trump kampányfőnöke, Corey Lewandowski ellen, írja a CNN. A floridai rendőrség könnyű testi sértéssel gyanúsította a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben élen álló milliárdos kampánycsapatának vezetőjét, akinek március végén kellett megjelennie a rendőrségen.

Az ügy még március elejére nyúlik vissza, amikor az akkor még a Breitbart riportereként dolgozó Michelle Fields azt állította, hogy Lewandowski a karját durván megragadva rántotta arrébb, amikor Trump közelébe próbált férkőzni, hogy kérdezzen tőle. Fields a Twitterére is kirakott fotókat a karjáról, és kilépett a Breitbarttól, amiért a lap nem állt ki mellette az ügyben. Lewandowski azt állította, hogy soha nem ért a nőhöz, de még csak nem is találkozott vele. Előkerültek viszont olyan felvételek is, amik megerősítették Fields állításait.

Azonban az ügyész szerint nem volt elég bizonyíték a büntetőeljárás megfelelő lefolytatásához, habár Lewandowski március végi őrizetbe vétele indokolt volt. Egy forrás szerint Fields rágalmazás miatt még beperelheti a kampányfőnököt, amiért teljesen valótlannak próbálta beállítani az állításait.

A riporter azonban csalódottságának adott hangot a Twitterén, amiért az ügyészség már előre jelezte a médiának a döntést, miközben neki csak péntekre ígértek tájékoztatást.