Trump tudni akarja, mi köze Cruz apjának Kennedy gyilkosához

2016.05.03. 18:51

Ted Cruz apjának Kennedy-gyilkossághoz kapcsolódó szerepét firtatta Donald Trump a Fox News tévécsatornán. A republikánus elnökjelölt egy pár nappal korábban megjelent Miami Herald-cikkre hivatkozva mondta, hogy Rafael Cruzt még le is fotózták, ahogy 1963-ban John F. Kennedy gyilkosa, Lee Harvey Oswald egy Fidel Castrót népszerűsítő propagandanyomtatványt ad át a férfinek New Orleansban.

Cruz képviselői cáfolták az értesüléseket és csak egy újabb bulvárhulladéknak nevezték a cikket, miközben Trump azon hőzöng a tévében, hogy erről a sztoriról senki sem beszél, pedig szerinte jó lenne tudni, hogy mit akart Cruz Oswaldtól nem sokkal a gyilkosság előtt.

Az időzítés nem véletlen, hiszen Rafael Cruz (aki nem mellesleg keresztény hitszónok) nemrég arról beszélt az evangélikus közösségnek, hogy az egyetlen helyes választás, ha a fiára szavaznak, hiszen Isten is így akarná, minden más alternatíva Amerika pusztulásához vezetne. Trump azonban gusztustalannak tartja, hogy egy hitszónok ilyen nyíltan és ilyen szavakkal kampányol a fia mellett.