Trump börtönbe záratná Hillary Clintont

2016.06.03. 06:52

Így zajlik az előválasztás

Húha, most aztán nagyon eldurvult a kampány; Donald Trump börtönnel fenyegette meg Hillary Clintont külügyminiszterként mutatott hanyagsága miatt, demokrata jelölt viszont azzal ijesztgette hallgatóságát, hogy az ingatlanmágnás túlságosan instabil és indulatos ahhoz, hogy rá lehessen bízni az atomkódot.

Mindkét politikus Kaliforniában kampányolt; Trump már a hivatalos elnökjelöltség (és végre a republikánus pártelit támogatásának) tudatában, Clinton viszont még mindig Bernie Sanders ellen kampányolva.

A demokrata politikus elsősorban külpolitikusi tapasztalatával próbálja meggyőzni a kaliforniai választókat, hogy végre lezárhassa a tervezettnél jóval hosszabbra nyúló előválasztási procedúrát. Kampánybeszédjének célpontja ezért nem is közvetlen ellenfele, a vermonti szenátor volt, hanem Trump:

Donald Trump elveivel nem az a baj, hogy különböznek, hanem az, hogy veszélyesen önellentmondók. Valójában nem is elvek, csak gyalázkodások, személyeskedések és hazugságok bizarr egyvelege. Nem csak arról van szó, hogy Trump felkészületlen, hanem arról, hogy temperamentumánál fogva alkalmatlan egy olyan hivatal betöltésére, mely tudást, stabilitást és felelősségvállalást igényel. (...) Nem szabadna az ő birtokába kerülnie az atomkódnak, mert könnyen elképzelhető, hogy háborúba vezetné az országot csak azért, mert valaki vagy valami felbosszantja.  • Tippek
  • Hírek