Bemutatta az alelnökjelöltjét Hillary Clinton

2016.07.23. 20:26

Miamiban, a Florida International University-n mutatta be választóinak alelnökjelöltjét, Tim Kaine virginiai szenátort Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje. Péntek este derült ki, hogy a várakozásoknak megfelelően Virginia volt kormányzóját és a Demokrata Párt korábbi vezetőjét választja Clinton alelnökjelöltnek. 

Clinton Miamiban azt mondta Kaine-ről, hogy

a szenátor mindent megtestesít, amit Donald Trump és alelnökjelöltje, Mike Pence indianiai kormányzó nem,

vagyis van elég tapasztalata ahhoz, hogy vezesse az országot az első naptól, hogy rábízzák ezt a feladatot. Clinton szerint alelnökjelötjének acélból van a gerince, amit például az is mutat, hogy mindig kiállt a fegyvertartó lobbi ellen. Clinton azt is kiemelte, hogy Kaine komolyan veszi a vallását (Kaine katolikus, fiatal korában pedig misszionárius volt Hondurasban) és mindig azon dolgozik, hogy másokon segítsen. 

Clinton szerint Kaine egy olyan progresszív, aki szereti, ha a dolgok el vannak intézve. Ezzel a demokrata elnökjelölt talán Bernie Sanders szavazóinak akart üzenni, akik azt remélhették, hogy Hillary Sanders szavazóira vadászva az őt balról előző szenátorhoz hasonlóan progresszív jelöltet választ majd maga mellé.

Kaine viszont egyáltalán nem ilyen, viszont volt kormányzóként és szenátorként komoly politikai tapasztalata van, segíthet Clintonnak megnyerni a nagyon fontos billegő államnak számító Virginiát és perfekt spanyol nyelvtudásával segíthet még inkább Hillary-hez csábítani a latino szavazókat. Tim Kaine politikai pályafutásáról itt írtunk bővebben