Obama féltestvére Trumpra szavaz

2016.07.25. 00:00

Így zajlik az előválasztás

Obama Trumpra szavaz, és ezt maga Obama mondta el. Igaz, nem a távozó demokrata államfő, hanem féltestvére, Malik Obama, de azért így is váratlan helyről kap támogatást az afroamerikaiaknál nyilvánvalóan hátránnyal induló republikánus elnökjelölt. „Tetszik, hogy Donald Trump a szívéből szól” – mondta a féltestvér a kenyai Kogelo faluban a New York Postnak.

Malik Obama
Malik Obama
Fotó: MTI

A Viktória-tó partján lévő háromezres településen élő féltestvér szerint remek Trump kampányszlogenje, a „Tegyük újra naggyá Amerikát”, és szeretne találkozni a republikánusok elnökjelöltjével. Malik és Barack Obama édesapja közös, Malik az apa első házasságából született.

Malik Obama gyakran jár az Egyesült Államokban, bár állandó otthona inkább a kelet-afrikai Kenyában van. 

A nyilatkozat mögött nem belső családi ellentét áll. az 58 éves Malik Obama jó viszonyban áll az elnökkel, akit már felnőttként, 1985-ben látott először. Utána kapcsolatuk szorosabb volt, egymás esküvőjére is elmentek. Persze a mostani nyilatkozat aligha erősíti meg a családi kötelékeket, főleg, mert Malik azt is lemondta az interjúban, hogy csalódott Barack Obama kormányában, ezért is sodródott a republikánusokhoz.