Trump: Azért jönnek az illegális bevándorlók, hogy szavazzanak az elnökválasztáson

2016.10.07. 19:07
2 hozzászólás

A szebb napokat is látott Republikánus Párt elnökjelöltje, Donald Trump igazán kitett magáért egy pénteki kerekasztal-beszélgetésen, ahol egy még magához képest is meredek összeesküvés-elmélet fogalmazódott meg: az amerikai kormány szándékosan engedi be a büntetett előéletű mexikói illegális bevándorlókat az Egyesült Államokban, mert abban érdekelt, hogy mielőbb szavazhassanak.

A kijelentés értékéből keveset von le, hogy Trump csak átvette az egyik beszélgetőpartnerétől.

A Trump toronyban ugyanis egy olyan kerekasztalt tartottak, ahol egy határőr-szakszervezet egyik vezetője dobta fel ezt az elméletet. Art Del Cueto kifejtette, hogy a hatóságok direkt félrenéznek és nem akarnak tudomást venni az illegális bevándorlók büntetett előéletéről, hogy mielőbb valamilyen törvényi státuszhoz juttathassák őket. "Miért?" - kérdezte Del Cuetótól Trump, mire a válasz az volt, azért, hogy szavazhassanak a választásokon.

Hatalmas megfejtés, emberek. Úgysem fogjátok megírni (a jelenlévő újságíróra célozott). Ez óriási. Azért hagyják, hogy beömöljenek az emberek az országba, hogy tudjanak menni szavazni!

 – mondta a Republikánus elnökjelölt, láthatóan lenyűgözve attól, hogy más is tud legalább akkora baromságot kitalálni, mint ő maga.

Trump összeesküvés-elmélete egyáltalán nem példátlan. Maga Orbán Viktor magyar miniszterelnök és számos Fidesz-politikus is többször kifejtette már, hogy az európai, illetve a magyar baloldal azért támogatja az illegális bevándorlást, mert potenciális választókként tekint a muszlimokra, akik szerinte úgysem szavaznának soha kereszténydemokrata pártokra.