Trump: Csak a poén kedvéért szóltam be a nőknek

2016.10.07. 14:07

Lassan az elnökjelöltek rákanyarodnak a kampány célegyenesére, amit a második, vasárnapi elnökjelölti vita indít be. Az első vitát nem csak az első napok gyorselemzései, hanem a rákövetkező hétvége közvélemény-kutatásai szerint is Hillary Clinton nyerte; Donald Trumpnak ezért nem csak egyszerűen jó teljesítményt kéne nyújtania az elkövetkezendő négy hét során, hanem több csoportban, több államban is hoznia kell ellenfelén.

Az egyik szavazói réteg, ahol nem ártana javítani, a nők. A nők körében ugyanis a demokrata jelölt szinte minden mérés szerint kétszámjegyű előnnyel vezet Trump előtt - nem függetlenül a republikánus politikus nőket illető sértő megjegyzésétől. A republikánus előválasztási vitán Megyn Kelly menstruációjára tett megjegyzései vagy Alicia Machado szépségkirálynő lemalacozása mélyen beégtek sok választó agykérgébe. Sok női választó számára volt visszatetsző az első elnökjelölti vitán tanúsított rámenős/agresszív magatartása is.

Valószínűleg ezen a nőellenes imázson akarhatott finomítani, amikor egy szerdai kampányesemény előtt a nevadai KSNV-TV-nek adott interjúban azt mondta:

Egy csomó dolog, amit tettem, csak a szórakoztatást szolgálta; senki nincs, aki nálam jobban tisztelné a nőket.

Arra kérdésre pedig, hogy most akor megpróbál-e majd kicsit mérsékeltebb hangot megütni a nőkkel szemben, azt válaszolta:

Ezt nem próba kérdése, annyira magától értetődően megy.

(Politico)