Negyedével kevesebben nézték a második összecsapást

2016.10.11. 07:09

Az első elnökjelölti vitára 84 millióan, Hillary Clinton és Donald Trump második összecsapására már csak 63 millióan voltak kíváncsiak – idézte a Politico a Mielsen adatait. Ez épp annyi, amennyien a Sunday Night Footballt nézték az NBC-n.

A vasárnapi vitát – amelyet a demokrata elnökjelölt nyert ugyan, de Donald Trump jobban teljesített a vártnál – 13 televíziós csatorna közvetítette. 

Ebből a CBS vitt el 16,5 millió nézőt, a CNN 11,3-at. Utóbbi viszont 13 százalékkal többet jelent a csatornának, mint amennyit az első, országosan az elnökjelölti viták történetében rekordot hozó összecsapást látták – amelyet a felmérések szerint szintén Clinton nyert a republikánusok jelöltjével szemben.

Ugyanilyen arányban növelte az elsőhöz képest nézői számát az MSNBC is, 5,6 millió nézőig jutva.

Árulkodó azonban, hogy a Fox Newson a második vitát csak 9,8 millióan követték az első alkalommal mért 11,4 helyett. Mivel a csatornát a  republikánusokhoz közelebb állónak tartják, az adat azt mutatja, hogy Trump potenciális szavazói kevésbé voltak kíváncsiak a nőkkel kapcsolatos durva megnyilatkozásának kiszivárgása óta rendkívül nehéz helyzetbe jutott republikánus jelöltre, aki mögött egyébként sem túl összetartó hátországa is megbomlott.

Igaz, a 63 milliós nézettségben nincsen benne sem a PBS, sem a C-SPAN, vagy azok, akik neten követték az elnöki vitát.