Letartóztatták azt a férfit, aki megrongálta Donald Trump hollywoodi csillagát

2016.10.27. 22:50
0 hozzászólás

Los Angelesben letartóztatták azt a férfit, aki szerda hajnalban megrongálta Donald Trump csillagát a Hírességek sétányán Hollywoodban - írja az MTI. 

James Otis, aki építőmunkásnak adta ki magát, kalapáccsal verte szét a csillagot. Rö gtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Trump nőkkel kapcsolatos megjegyzései borították ki. 

A csillagot azért akarta kivenni a betonból, hogy elárverezze, és az aukció bevételét annak a 11 nőnek akarta felajánlani, akik az elmúlt hetekben a nyilvánosság elé állva feltárták, hogy Donald Trump szexuálisan zaklatta őket. 

A nyilvánosság elé kiálló, Trump által zaklatott nők táborát gyarapítja Ninni Laaksonen, a Miss Finland cím 2006-os nyertese, aki szintén szexuális zaklatással vádolja Donald Trumpot - írja a the Daily Beast. Laaksonen egy finn újságnak nyilatkozott először arról az esetről, amikor a díj kapcsán David Letterman népszerű műsorának volt vendége New Yorkban, és Trump egy közös fotó készítése közben fogdosta. 

Közben Hillary Clinton kampánygépezete ezerrel dübörög, aminek részeként először jelentek meg nyilvánosság előtt Barack Obama feleségével, Michelle Obamával, az észak-karolinai Winston-Salemban.

Clinton rendezvényein a választás előtti hajrá egy másik fontos szereplője Khizr Khan, akinek a fia Humayun Khan 2004-ben halt meg az iraki háborúban, 27 évesen. Khan júliusban mondott beszédet a demokraták rendezvényén, amiben Trump muszlimellenes retorikája ellen szólalt fel feleségével az oldalán. Trump  akkor arra próbálta terelni a figyelmet, hogy a feleség végig férje oldalán állt, de nem szólalt meg. Pár napja azt nyilatkozta az elnökjelölt, hogy ha ő lett volna akkor az elnök, Khan nem veszítette volna el a fiát az iraki háborúban. Khazir Khan felháborodott a kijelentésen és kegyetlennek nevezte azt. 

A botrányokból persze nem csak Trumpnak jut ki. A Wikileaks egy 2011-es jegyzetet szivárogtatott ki, amiben Douglas Band, Clintonék tanácsadója ecseteli, hogy miként vett rá cégeket Teneo nevü cégén keresztül, hogy pénzzel támogassák a Clinton alapítványt - írja az abcnews. Az irat szerint Band azzal kérkedett, hogy 150 millió dollárt szedett így össze, ami Clintonék alapítványához  ment. 
Többek között meggyőzte a Dow Jonest és a Coca-Colát, hogy állják egyfajta szívességként Clinton költségeit, amikor különféle konferenciákra ment, de rávette a UBS-t is, hogy bizonyos költségeket átvállaljon, amikor Hillary Clinton beszédeket tartott különböző helyeken. A legtöbbet viszont azzal kapcsolatban kell majd magyarázkodniuk, hogy a Laureate Nemzetközi Egyetem évi 3.5 millió dollárt fizetett Bill Clintonnak, hogy tiszteletbeli elnöke legyen, azonban egyelőre nem kívántak reagálni a kiszivárgott dokumentumra.