Donald Trump magyarországi menekültekkel riogatja az amerikaiakat

2016.11.06. 13:06

Donald Trump kampánya annyi botrányon van már túl az elnökválasztási kampány finisében, hogy a legújabb valószínűleg már ki sem fogja verni igazán a biztosítékot. 

Trump, utolsó, 2 perces tévéreklámjában vehemensen sulykolja azokat az üzeneteket, amikkel a legnagyobb sikert érheti el: a berendezkedett politikai elit évtizedek óta tönkreteszi az Amerikai Egyesült Államokat és ezt a hanyatlást egyedül a megkérdőjelezhető teljesítményű üzletember, Donald Trump tudja megállítani.

Ennek központi része az is, hogyha Hillary Clintonon és a demokrata párton múlik, akkor az országot elárasztják a mexikói menekültek, akik Trump szerint mind szexuális bűnözők. Azt, hogy milyen sokan érkeznek egy Magyarországon forgatott részlettel igyekszik alátámasztani. 

szóban forgó reklámot teljes egészében itt lehet megnézni. 

A The Intercept című lap megkereste a felvétel eredeti szerzőjét, Nabih Bulost, aki a New York Times-t tudósította Magyarországról a migrációs krízis idején. Elmondta, hogy nem kérték az engedélyét ahhoz, hogy felhasználják a videóját és ha megkérdezik nem is járult volna hozzá.

Nem először fordul elő, hogy a mexikói bevándorlókkal való ijesztgetéshez Trump reklámfilmjében valami teljesen más videós részletet használnak fel. A januárban megjelent első szpotjában ugyanis mexikóinak állítja be marokkói emberek egy csoportját, akik a spanyol fennhatóság alatt álló Milla városába próbálnak bejutni.