Isten és Trump is azt akarják, hogy gazdag légy

2016.12.29. 17:38

Az élvonalbeli zenészek egyelőre nem tülekednek, hogy fellépjenek Donald Trump január 20-i beiktatási ünnepségén, de az imafelelős már megvan. Paula White, a meglehetősen ismert tévés hitszónok lesz az egyike azoknak, akik nyilvánosan imádkozni fognak a republikánus elnök beiktatásakor.

White egyike azoknak a népszerű karizmatikus keresztény prédikátoroknak, akik a tévén keresztül hirdetik, hogy Isten mindenkit gazdaggá akar tenni, a gazdagság Isten áldásának és szeretetének jele, és ez a szeretet csak egyre fokozódik, ha minél több adományt küldünk White egyházának. Az 50 dollár alatti adományokért a honlapjukról letölthető Isten szava, az ennél nagyobbakért ugyanezt DVD-n is megkaphatjuk.

A sajátos rendszer a Szenátus figyelmét is felkeltette, és tíz éve más vallási vezetők mellett White egyházának pénzügyeit is évekig vizsgálták, de végül nem találtak döntő bizonyítékot a visszaélésre.

Donald  Trump viszont ingatlanmágnásként már akkor is kiállt Paula White mellett, akit a maga szokásos stílusában kívül-belül gyönyörűnek nevezett, emellett pedig fontos üzenet hordozójának, amit bárki meghallhat, ha figyel rá. Cserébe White olyan gyémánthoz hasonlította Trumpot, ami mindig új oldalát csillogtatja meg, ha fény éri, és jótállt Trump istenhitéért.

Ahogy a Daily Beast írja, Trump és White üzeneteinek átfedése elég szembeszökő. White egyik szentbeszédének az a címe, hogy "Miért akarja Isten, hogy gazdag legyél?" Trumpnak pedig van egy "Miért akarjuk, hogy gazdag legyél?" című könyve.