Népirtáshoz hasonlította a védőoltást, most Trumpnak fog dolgozni

2017.01.11. 00:29
4 hozzászólás

Robert F Kennedy Jr., az egykori amerikai elnök unokaöccse nemrég még a holokauszthoz hasonlította a kötelező védőoltásokat. Kedden a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump mégis őt kérte fel, hogy vezesse a védőoltásokat felügyelő bizottságot -írja a Telegraph.

Ez arra enged következtetni, hogy Trumpot nem nagyon hatotta meg, hogy tudományos vizsgálatok cáfolták, hogy bármi köze lenne a védőoltásoknak az autizmushoz. A témában több mint 15 kutatás volt amióta elterjedt ez a téveszme, amiben legalább száz ezer gyermek vett részt.

A témával kapcsolatban még azelőtt posztolt Twitterén, hogy indult volna az amerikai elnökválasztáson, de 2015-ben is volt olyan nyilatkozata, amiben fenntartotta az álláspontját, ami szerint az a baj, hogy túl nagy adagot adnak az orvosok az oltásból ahhoz képest, hogy milyen kicsik a gyerekek, és ez okozza a problémát. 

Szerencsére a hülyeségben nincsenek magukra hagyva, többek között a szintén  nem tudományos kutatásairól ismert Robert de Niro is szereti összekapcsolni az autizmust a védőoltásokkal.