Gyorsan véget is ért Kanye elnöki nekifutása

2020.07.15. 17:42 Módosítva: 2020.07.15. 19:52

Így zajlik az előválasztás

Kanye West dalcsináló úr, július 4-én, azaz a legnagyobb amerikai nemzeti ünnepen jelentette be, hogy indul az amerikai elnökválasztáson. Kicsit több mint két héttel később pedig már ki is szállt, írja az Intelligencer

Sokáig nem lehetett tudni, hogy Kanye elnöki ambíciója reklámfogásnak, gúnynak vagy komolynak értendő. A július eleji bejelentése után a Forbesnak adott interjújában például megígérte, hogy úgy fogja irányítani az országot, mint ahogy a Fekete Párduc képregényfilmben Wakanda működik. 

Vagy hogy ő a világ egyik leghatalmasabb embere, és csak azért nem a leghatalmasabb, mert némelyeknek földönkívüli szintű szuperereje van. Az amerikai sztárokról általában jól értesült TMZ szerint a rokonai egyébként aggódni kezdtek West mentális egészsége miatt az interjú után, többen bipoláris zavaroktól tartottak.  

Mindenesetre West felbérelte Steve Kramert és cégét segíteni, akik már több demokrata és republikánus jelölt munkáját támogatták. Kramer szerint West beszállt volna harmadik jelöltként Biden és Trump mellé, és számos államban el is kezdtek nagy erőkkel dolgozni ezen.

De nem elég sikeresen, Kramer szerint ugyanis túl sok akadály tornyosult előttük, így

Kanye West lényegében ki is szállt a versenyből. 

Július 15. volt például határidő arra, hogy Nevadában felkerülhessen a szavazólapra, ez pedig már elmúlt. „Kiszállt” – erősítette meg Kramer a lapnak a próbálkozás végét. 

West 2015-ben az MTV Video Music Awards gáláján már belengette azt, hogy 2020-ban elindul az elnökségért, 2019-ben pedig egy 2024-es jelöltséget sugallt. Szóval könnyen lehet, hogy ez a kudarc nem tántorítja el a köz szolgálatától, és nem ez lesz az utolsó elnökjelöltsége. Már csak azért sem, mert Trump is többször eljátszott a nekifutás gondolatával komolyan, mielőtt ténylegesen rá is szánta magát.   • Hírek
  • Hírek