Joe Biden megszólalt a lemondásáról szóló pletykák közepette

2024.07.20. 09:51 Módosítva: 2024.07.20. 10:08
Joe Biden amerikai elnök helyi idő szerint péntek este közölte, hogy mikor folytatja kampánykörútját. A vezető később az X-en fejtette ki a véleményét Donald Trump republikánus elnökjelölt csütörtök esti beszédéről, amelyet a republikánusok jelölőgyűlésén mondott. A demokraták elnökjelöltjét nemrég koronavírussal diagnosztizálták. Betegsége miatt jelenleg is tengerparti otthonában lábadozik.

Joe Biden pénteki közlése szerint jövő héten visszatér, és folytatja kampánykörútját, illetve riválisa, a republikánus „Donald Trump elleni küzdelmet”. A demokrata elnökjelöltet nemrég Covid–19-cel diagnosztizálták, és jelenleg is a Delaware állambeli Rehoboth Beachen lévő tengerparti otthonában lábadozik. 

A regnáló elnök nyilatkozatában azt írta, „alig várja, hogy jövő héten ismét folytassa a kampánykörútját, és leleplezze Donald Trump 2025-ös programjának veszélyeit”.

Én a saját eredményeim és az Amerikáról alkotott vízióm mellett érvelek: egy olyan demokrácia mellett, ahol megmentjük a demokráciát, megvédjük a jogainkat és a szabadságunkat, és mindenki számára lehetőséget teremtünk 

– idézi az ABC News Bident, aki nem sokkal később az X-en bírálta Donald Trump csütörtök esti ünnepi nyitóbeszédét, amelyet a republikánusok jelölőgyűlésén mondott. 

Joe Biden: Trump csak a saját sérelmeire összpontosít

Joe Biden szerint a volt elnök csak a saját sérelmeire összpontosít, és nincs terve arra, „hogyan kellene az Egyesült Államokat egyesíteni, és a dolgozó emberek életét jobbá tenni”. Úgy véli, „tegnap este a nép ugyanazt a Donald Trumpot látta, akit négy évvel ezelőtt elutasított”.

Azzal a kijelentéssel kapcsolatban, miszerint Donald Trump kormányzata „nagyszerű munkát végzett a világjárvány alatt”, kihangsúlyozta: „ezt ugyanaz a fickó mondja, aki azt mondta, fecskendezzünk magunkba fehérítőt, miközben több mint egy millió amerikai meghalt”.

A regnáló elnök úgy véli, Trump azért jön ki jól a diktátorokkal, mert ő maga is az akar lenni. Majd a Trump-féle adócsökkentésre kitérve úgy fogalmazott, „a milliárdos haverjainak adja a valaha volt legnagyobb adócsökkentést”, a Heritage Foundation republikánus háttérszervezet 2025-ös projektje szerint azonban megemeli a középosztály adóit.  

Őszintén szólva a legrosszabb hazugsága, amit az este alatt mondott, az volt, amikor azt mondta »befejezésül«, majd folytatta 

– viccelődött posztja végén Joe Biden.