Árpád
-2 °C
3 °C

Tizenhárom újabb holtestet találtak a WTC romjai alatt

Inforádió
2002.03.14. 08:06
Újabb tizenhárom holttestre leltek a kutatócsapatok a World Trade Center romjai alatt. A szerdai bejelentés szerint a New York-i egészségügyi hatóságok - főleg DNS-elemzéssel - megpróbálják azonosítani a holttesteket. Az odaveszett tűzoltók azonosítását megkönnyíti, hogy tűzálló egyenruhájukra nagy betűkkel ki van tűzve a nevük. A városi tűzoltóság szóvivője szerint a kutatás és romeltakarítás során, két hónap óta ez a mostani volt a legjelentősebb eredmény.

A kutatók arra számítanak, hogy a következő napokban számos újabb holttestet találnak, mert a romok között nemrégiben sikerült összeállítaniuk egy acélrámpát, amellyel több emeletnyi mélységbe le tudnak jutni az egykori 2. számú torony föld alatti részeibe. A terrortámadás után ez a torony omlott össze elsőként, és mivel az épületben oltást végző tűzoltók nem sejtették, hogy a torony össze fog omlani, nagyon sokan ott lelték halálukat. Sokkal kevesebb tűzoltó vesztette életét az 1. számú toronyban, mert a kettes összeomlása után parancsot kaptak az épület azonnali elhagyására. Mindeddig a tornyoknál meghalt 343 tűzoltó kevesebb mint fele került elő. Az eddig előkerült 2830 áldozatból eddig csupán 755-öt azonosítottak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?