Ma van a Múzeumok Éjszakája

2010.06.19. 12:02
Tűzzsonglőrködés, tánc- és színielőadások, különleges performanszok, zenei műsorok és érdekes beszélgetések, kiállítások várják a látogatókat országszerte a Múzeumok Éjszakáján.

Ma tartják országszerte a Múzeumok Éjszakáját; az idei, sorrendben nyolcadik rendezvényen összesen 275 fővárosi és vidéki intézmény várja a látogatókat izgalmas, rendhagyó programokkal és különleges tárlatvezetésekkel késő délutántól holnap hajnalig.

A Fonóban kortársakkal lehet majd múzeumozni, a Terror Házában rendhagyó történelem órákat tartanak, a Magyar Nemzeti Múzeumban pedig a Tegnap Kertjével lehet megismerkedni. A Szépművészeti Múzeum Ión udvarában a látogató szitázhat pólót múzeumi mintákkal, csocsózhat, asztali hokizhat, pingpongozhat.

Budapesten a rendezvény egységes karszalagbelépővel látogatható, ami belépést biztosít a csatlakozott budapesti intézmények minden programjára és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. A karszalaggal rendelkező látogatók igénybe vehetik a négy különböző útvonalon közlekedő Múzeumbuszokat, valamint este hat és éjjel három óra között a BKV bármely menetrendszerinti járatát. (További programok itt találhatók.)