Pert indítanak a Part miatt a Ticketpro ellen

2010.11.03. 14:51
A fogyasztóvédők álláspontja szerint a legnagyobb hazai jegyértékesítő tisztességtelen módon, a fogyasztók hátrányára változtatta meg utólag szerződési feltételeit, és a nyáron elmaradt Part Fesztiválra jegyet, illetve bérletet váltott vevők még mindig nem kaphatták vissza jegyeik, bérleteik vételárát.

Közérdekű keresetet ad be a bírósághoz a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) a Ticketpro Kft. ellen, derült ki a szerdán az Indexhez is lejuttatott közleményből.

A legnagyobb számban a Ticketpro Kft.-től vásároltak jegyeket a július 28. és augusztus 1. közé tervezett, de végül elmaradt Part Fesztiválra. A szórakozni vágyókat máig nem kártalanította a Ticketpro Kft., annak ellenére, hogy a jegyek hátoldalán, valamint saját honlapján korábban erre kötelezettséget vállalt, hangsúlyozzák a fogyasztóvédők.

A fogyasztóvédők szerint a Ticketpro a honlapján most is szereplő tájékoztatást egyoldalúan, utólag változtatta meg, kiegészítve azzal a feltétellel, miszerint a visszaváltási kötelezettséget csak akkor vállalja, ha azt a "visszaváltáshoz szükséges szerződéses környezet lehetővé teszi".

Korábban nem szerepelt ilyen kikötés, hanem egy rendezvény elmaradása esetére a Ticketpro Kft. nemcsak a jegyvisszaváltás lehető leggyorsabb beindítását ígérte, hanem a teljes vételár megtérítését is vállalta azzal, hogy a jegyeket a vásárlás helyszínén, a bejelentéstől, de maximum a koncert dátumától számított 30 napig lehet visszaváltani.

A FEOSZ és a KÖFE mindezért közérdekű keresetet nyújt be a bírósághoz annak megállapítására, hogy a Ticketpro Kft. tisztességtelen módon változtatta meg általános szerződési feltételeit, valamint hogy fennáll a Ticketpro Kft. helytállási kötelezettsége a jegyek vételárának visszatérítésére.

A Part fesztivált július 28. és augusztus 1 között rendezték volna Agárdon, amolyan ellen Balaton Soundként. A rendezvényen olyan külföldi sztárok léptek volna föl, mint Shaggy vagy Akon, a zenei kínálat a hiphoptól a soulon és a funkyn át a mainstream technóig ívelt volna. Az első pletykák július elején kaptak szárnyra, hogy baj van a rendezvénnyel, de a külföldi fellépők honlapján még sokáig szerepelt az agárdi koncerthelyszín, mivel a szervezők az első részleteket még rendben kifizették a sztároknak.

Az Index július 7-én írta meg, hogy valószínűleg elmarad a fesztivál, mert akkor már több hazai előadó és DJ fellépését is visszamondták a szervezők. Egy héttel később a szervezők hivatalosan is elismerték, hogy nem fogják megtartani a Part fesztivált, de akkor még Kocsispéter Gergely, a fesztivált kitaláló Agárd Zenei Fesztivál Kft. ügyvezető igazgatója azt ígérte, hogy mindenkinek visszafizetik a jegy árát.

Október közepén meg nem erősített hírek arról szóltak, hogy Kocsispéter Gergely életét vesztette egy lövöldözésben, Malajziában, a szervezőről azóta sincs hír.