Már ősszel elindulhat az RTL 2?

2011.09.05. 09:37

Dirk Gerkens RTL-vezér korábban már beszélt egy második általános szórakoztató adó tervéről, most, hogy az RTL2.hu domain-nevet lefoglalta a tévétársaság, az a kérdés, hogy új, önálló csatornát indítanak-e, vagy egy már meglévőt márkáznak át?

Lefoglalta az RTL2.hu domain-nevet az RTL Klub, ezzel a lépéssel lényegében realitássá érlelődik Dirk Gerkens vezérigazgató azon tavaszi terve, miszerint egy új általános szórakoztató adót indítana a társaság Magyarországon. A kérdés az, hogy milyen formában.

Az IKO-tól a nyáron megvásárolt hét tematikus tévével nem kellene feltétlenül a nulláról indítaniuk az építkezést, az is lehet, hogy kijelölhetik valamelyik kábeltévét erre a célra. A Marketing&Média érvelésében a Cool lenne a legkézenfekvőbb választás, mivel a csatornán több, az RTL-en korábban futott műsor és sorozat is látható, de a Való világ, az X-Faktor és a Csillag születik esetében is szorosan együttműködtek.

Egy másik opció lehet a megvásárolt csatornák közül a Reflektor Tv átpozicionálása és ezzel együtt az átnevezése. Ezzel két legyet ütnének egy csapásra. Egyrészt nem kellene nulláról kezdeniük az új televízió felépítését, hiszen a Reflektor Tv már elérhető 857 ezer háztartásban. Másrészt a csatorna amúgy is a megszerzett portfólió egyik leggyengébben teljesítő tagja, igazi nézettségi sikereket eddig nem tudott felmutatni, jelenleg csak 0,2 százalékos közönségarányt produkál a 18-49 éves nézők körében.

Az Index úgy tudja, az RTL elégedett a Cool nézettségével, és nem véletlenül pozícionálja oda a Való világ kísérőműsorai közül a BeleValót, valamit a szombaton indított X-faktor mellé idén beindított AfterX című kibeszélő-show-t, így valószínűbbnek tűnik a Reflektor TV vagy Prizma TV átnevezése. Az RTL2-n mutathatja be az RTL az őszi kínálatból kimaradt új vetélkedőjét (Egy perc és nyersz), az eddig be nem mutatott sorozatait (pl. Sons of Anarchy) de a délutáni műsorsávba még a NekedValó című beszélgetős műsr is átkerülhet az anyacsatornáról.