no

Dörner György lett az Új Színház igazgatója

2011.10.06. 11:59 Módosítva: 2011.10.06. 16:52
Tarlós István aláírta Dörner György és Szirtes Tamás igazgató kinevezését. Az Új Színház és a Madách Színház igazgatói posztjára júliusban hirdettek pályázatot.
Dörner György
Dörner György
Fotó: Nándorfi Máté

Dörner György lett az Új Színház igazgatója, a Madách Színházat továbbra is Szirtes Tamás vezetheti; a kinevezéseket csütörtökön Tarlós István főpolgármester írta alá. Márta István 13 éve vezette az Új Színházat.

Az Új Színház igazgatói posztjára meghirdetett pályázaton Márta István eddigi igazgató és Dörner György színész indult. A szakmai bizottság  többsége szeptember közepén Márta újbóli kinevezését javasolta, két szavazatot a grémium hivatalnok tagjaitól (a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egy-egy küldöttje), viszont Dörner is kapott, aki pályázatában intendánsának Csurka Istvánt nevezte meg - írta korábban a nepszava.hu.

Szirtes Tamás 2004 óta a Madách Színház igazgatója. Az Új Színház és a Madách Színház élére egyaránt öt évre, 2012. február 1-től 2017. január 31-ig kerestek vezetőt. A pályázatokat a szakmai bizottság véleményének mérlegelésével a főpolgármester bírálta el.

Dörner György a Heti Válasznak adott interjújában magát nemzeti radikálisnak vallotta, és a választások előtt azt nyilatkozta, hogy minnél gyorsabb változást akar. A lapnak azt mondta, hogy sokan azt hiszik róla, hogy jobbikos, de mérlegel, mert lehet, hogy a Fidesz elég erős lehet ahhoz, hogy visszaszerezze a nemzeti vagyont.

Azért Dörner megjegyezte, hogy annak örülne a legjobban, ha a MIÉP még létezne.

"A szívem mélyén azonban azt szeretném, ha a MIÉP élne és virulna; s ha elég ereje lenne egy nemzeti radikális program véghezvitelére, büszkén adnám nekik a szavazatomat" - nyilatkozta 2010 áprilisában a most színházigazgatónak kinevezett a színész, Bruce Willis és Eddie Murphy magyar hangja.

Az átlátszo.hu megszerezte és közzétette Dörner György pályázatát, ami letölthető erről a linkről.