Bezárták a Király utcai Sirályt

2012.05.10. 19:20
Bezárta a Sirály művészeti központot csütörtökön a VI. kerületi önkormányzat, erősítette meg a hvg.hu információját az Indexnek Schönberger Ádám, a kulturális centrum vezetője.

Az önkormányzat két munkatársa jelent meg a Király utcai szórakozóhelyen csütörtök délután, két rendőr társaságában, és felszólították a működtetőket, hogy függesszék fel a kereskedelmi tevékenységet.

"Életveszélyesnek nyilvánították most az épületet, de már hat éve ugyanilyen állapotban adták bérbe a Sirálynak" - mondta az Indexnek Schönberger, aki, miután kikísérték a helyről, az azt üzemeltető Marom Klub Egyesületnek a Sirály fölötti irodájában tartózkodott. Hozzátette: "a ház beázás miatt alá van dúcolva, de ugyanakkor a lakókat mégsem költöztetik ki."

Elmondása szerint kereskedelmi tevékenység eddig sem folyt a központban, ezért Toguro Gyula ma estére tervezett kiállításmegnyitóját még megtartanák.

A Sirály működtetői a bezárással kapcsolatban maximum a bírósághoz fordulhatnak, mert - mint mondta - az önkormányzat tájékoztatása szerint fellebbezésnek helye nincs. Ami azt jelenti, hogy a júniustól tervezett nyári szünetet kénytelenek lesznek előrébb hozni.