2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Pénteken nyit a Gödör Klub

2012.11.28. 14:58
Müller Péter Sziámi koncerttel nyit új helyén, a Central Passage-ban a Gödör Klub. A klub vezetője 15 évre bérelte ki a 2400 négyzetméteres helyet.

Mint ismert, február elsejétől a Design Terminál vette át az Erzsébet téri Gödör Klub üzemeltetését és azóta Akvárium néven üzemel. A régi üzemeltetők már akkor bejelentették, hogy új helyszínen folytatják, majd június végén közölték, hogy az Erzsébet tértől nem messze, a Király utca 8-10. szám alatti Central Passage-ban nyit újra a Gödör Klub.

A Gödör Klub Müller Péter Sziámi koncertjével nyílik meg új otthonában pénteken, ahol az első ütemben 1000 négyzetméteren fogadja a közönséget. Filep Ákos, a klub vezetője közölte, hogy a spanyol tulajdonostól összesen 2400 négyzetmétert béreltek ki 10+5 évre, így a helyszín a későbbiekben bővülhet, a tervek szerint például egy korszerű stúdiószínházi térrel. A jelenlegi, rezgéscsillapító hangszigetelő burkolattal ellátott területen két színpad kapott helyet, a tér ráadásul négyfelé osztható, így párhuzamos programoknak is otthont adhat.

A helyszínválasztásban a döntő szempont az volt, hogy a Central Passage jelenleg nagyrészt üres üzletközpontja a Gödör Klub közreműködésével kelhet új életre; többek között fair trade és egyedi termékeket forgalmazó designboltokkal válhat "élő városi nappalivá".

Péntek este az első koncertet - ahogyan tíz éve - most is Müller Péter Sziámi adja, majd december folyamán fellép többek között a Dresch Quartet, a Kaláka, az Amber Smith, a colorStar vagy az Ági és a Fiúk. December 11-én kezdődik az egyhetes VI. Athe Sam roma összművészeti fesztivál, lesz Apacuka gyerekszilveszter, majd Gödör Klubszilveszter mások mellett a Besh o Drommal és az Ős-Ef Zámbó Happy Dead Banddel.

Erős marad a Gödör civil vonala is: a december 10-i emberi jogi világnap alkalmából például a klub filmvetítésekkel, kiállításokkal és a legnagyobb civil jogvédő szervezetek részvételével megtartott évértékelő beszélgetéssel várja az érdeklődőket, akik aznap este a Helsinki Bizottság zenekarát és a Védegylet Blues Bandet is hallhatják majd. Az újranyitó Gödör Klub részletes programja itt tekinthető meg.