Nyald fel Johnny Casht!

2013.02.01. 16:51

Johnny Cash portréját ábrázoló bélyeget hoz forgalomba az amerikai postaszolgálat. A bejelentés szerint az új darabok, az intézmény „Music Icons” nevű sorozatának részeként, még az idén forgalomba kerülnek.

A fekete-fehér felvételt Frank Bez készítette 1963-ban, a „Ring of Fire: The Best of Johnny Cash” című válogatáslemez promóciófotózásakor.

Mark Saunders, az amerikai posta szóvivője azt mondta, hogy Cash a három popikont bemutató sorozat első arca. A további két zenész kiléte még az év hátralévő részében kiderül majd.

A bélyegek témáinak kiválasztása egy viszonylag hosszú procedúra eredménye: a postaszolgálat évente kb. 40 ezer javaslatokkal teli levelet kap, amelyek közt alaposan szelektálva és szortírozva végül 20 ajánlatot vesznek fontolóra. A végső jóváhagyás megtisztelő feladata a postaügyi miniszter jogkörébe tartozik.

Johnny Cash a huszadik század második felének legendás alakja, az ötvenes évektől közel öt évtizeden keresztül tevékenykedett country-zenészként és színészként. Karrierjét több, mint 50 millió eladott lemez és számos Grammy-díj szegélyezi. 2003-ban, élete 71. évében érte a halál.