Ráckevei Anna lesz Vidnyánszky utódja

2013.03.28. 11:39
A debreceni közgyűlés Ráckevei Anna színésznőt, a teátrum társulati tagját nevezte ki július elsejétől a debreceni Csokonai Színház élére.

A Csokonai Színház igazgatói posztjára azért írtak ki pályázatot, mert vezetője, Vidnyánszky Attila nyerte el a Nemzeti Színház vezetésére kiírt pályázatot.

A közgyűlési előterjesztés szerint két kiemelkedő pályázat közül a szakmai bizottság a Jászai Mari-díjas színésznőt javasolta a színház vezetői posztjára, az előterjesztést csütörtökön hagyta jóvá a közgyűlés. „Ráckevei Anna pályázatát egyöntetűen hitelesnek értékelték, dolgozatából a megőrzés és a megújulás egysége tükröződik” – írta az előterjesztés alapján a szinhaz.hu.

A posztra Ráckevei Annán kívül Kelemen Csaba, az Agria Játékok Kulturális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója és Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház korábbi igazgatója pályázott.

A Csokonai Színház új igazgatójának megbízása öt évre fog szólni. A színházi portál szerint Ráckevei Anna művészeti vezetőként Gemza Péterrel, zenei igazgatóként Somogyi Tóth Dániellel, a zenekar jelenlegi vezetőjével dolgozna együtt.