Ma kezdődik a POSZT

MTI/Index
2013.06.06. 09:02

Ma kezdődik a 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A magyar színházi világ legnagyobb eseményeként számon tartott tíznapos fesztivál versenyprogramjában tizenkét előadás szerepel (hat vidéki, négy budapesti és két határon túli), de a közönséget huszonkilenc helyszínen mintegy százötven off-programra is várják.

A hazai és a határon túli magyar színházakban 2012. március 1. és 2013. február 28. között bemutatott előadásokat az idei fesztivál válogatói: Solténszky Tibor dramaturg, rendező és Szigethy Gábor író, rendező, színháztörténész nézte meg. Ők döntöttek arról, hogy melyik 12 előadás versenyezhet idén.

A találkozót a Kaszás Attila-díj átadása után Bodrogi Gyula, a nemzet színésze nyitja meg a Pécsi Nemzeti Színház előtt egy ekhós szekérről mondott köszöntővel.

A fesztivált mindig nagy érdeklődés kíséri, a jegyek többsége elfogyott, már csak néhány előadásra lehet belépőt venni. A POSZT mintegy 50 ezer látogatót vonz, s nemcsak a rendezvényhelyszínek, hanem a pécsi szállodák és éttermek is megtelnek ilyenkor. A versenyző előadásokat és a fesztivál részletes programját itt olvashatják.