Ők a legjobban kereső 30 alatti sztárok

2013.07.23. 15:30

Lady Gaga a legjobban kereső 30 év alatti híresség: az amerikai Forbes magazin szerint az énekesnő körülbelül 80 millió dollárt (17,9 milliárd forint) keresett 2012 júniusa és 2013 júniusa között, annak ellenére, hogy csípőműtétje miatt kénytelen volt lemondani turnéjának jónéhány állomását. Az énekesnő nemrég jelentette be, hogy Artpop című új stúdióalbumát november 11-én jelenteti meg.

A második helyet Justin Bieber kanadai popénekes szerezte meg, ő 58 millió dollárral lett és 20 millió Twitter-követővel gazdagabb a vizsgált időszakban. A tavalyi győztes, Taylor Swift most a harmadik helyre csúszott vissza 55 millió dolláros jövedelmével, ami nagyjából kétmillióval kevesebb, mint amit egy évvel korábban keresett. Swiftnek új lemeze jött ki tavaly ősszel és három nagy világcéggel is van reklámszerződése.

A dj, szövegíró és producer Calvin Harris 46 millió dollárt zsebelt be egy év alatt, ami a negyedik helyre volt elég. Ezért a pénzért több mint százötvenszer lépett fel. Rihanna ez idő alatt 43 millió dollárral gazdagodott és ezzel ötödik lett. Az énekesnő ne pihen: hét év alatt hét lemezt adott ki. Katy Perry 39 millió dolláros bevételével a hatodik helyig jutott. Adele brit énekesnő, aki Oscar-díjat kapott a 007 - Skyfall című James Bond-mozi főcímdaláért, hetedik a listán 25 millió dollárra becsült jövedelmével.

THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE

A popsztárok mellett csak két színésznő és egy színész tudott bekerülni a legtöbbet kereső 30 év alatti sztárok tízes listájára: a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjjal jutalmazott Jennifer Lawrence (26 millió dollár) és az Alkonyat-filmek hősnője, Kristen Stewart (22 millió dollár). Hiába ért véget a sorozat, az Alkonyatból Stewart még jó ideig kaszálni fog. Filmpartnere,Taylor Lautner (22 millió dollár) a tizedik helyre került.