Tízszer tíz üveggömb

2013.12.20. 17:37

Legújabb projektjében tíz fiatal tehetségnek tesz fel tíz kérdést a Super Channel csapata, hogy közelebb hozza és jobban megismertesse nemcsak munkásságukat, hanem alkotói szemléletüket és személyiségüket is. Nem konkrét alkotásokról szóló interjúk ezek, hanem sokkal inkább közvetlen hangvételű, baráti társalgások a tíz témakörben, mint az alábbi videóban is látszik. Ez egyben a Super Channel karácsonyi üdvözlete is. 

10x10: Hitka Viki

Első alkalommal Emil Goodman filmrendezőt kérdezték, most Hitka Viktória mesébe illő műhelyébe látogattak el. A Girls Next Door falain porcelán tányérokon megfogalmazott üzenetek fogadják a betérőket, de a törékeny üveggömbökből álló  “Soulglobes” láncok, a Zsolnay porcelánra illeszkedő hógömbök is Hitka Viki nevéhez fűződnek. Ő hozta létre az idén már második történetével megjelenő Zinka figuráját is. 

Hitka Viktória korábban balettozott, ám végül a képzőművészetre váltott, restaurátorként végzett a  Díszítőművészeti Szakképzőben, majd 2007-ben a Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán szerzett diplomát.

Viki és kislánya képzeletéből született meg Zinka figurája, és májusban jelent meg az első Gál Lászlóval közös könyv, a Zinka és Simafül varázslatos kalandja, majd ezt követte a Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet, D. Tóth Krisztával közösen. 

A tíz témakör, tíz alkotó

Geréby Zsófi divattervező, Laki Eszter grafikus, Szelecsényi Balázs az Odooprojecttől, Dékány Tibor, Hatvani Ádám és Vadász Orsolya a Sporaarchitectstől. 

A tíz téma, amire válaszolnak: Ihlet, Példakép, Kooperáció, Álom, Itthon-külföld, Siker, Félelem-bátorság, Jövő, Tanács, Soha