Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Gyanús támogatások Markó Ivánnak

2014.03.13. 10:48 Módosítva: 2014-03-13 10:48:30

Összesen 155 millió forint rendkívüli támogatást kapott Markó Iván cége a Táncvilág Kft. 2012-ben ráadásul mindezt a rendkívüli tartalék terhére. Gond van azonban az elszámolással a Népszabadság szerint, Markó ugyanis az összeg feléről mindössze annyit mondott, hogy "egyéb szolgáltatásokra költötte. " Mintegy 70 milliót költött tehát Markó Iván cége "egyéb szolgáltatásokra" anélkül, hogy közelebbről megindokolta volna, hogy ez pontosan mit is jelent. Markó támogatása miatt egyébként 40 táncművész tiltakozott egy Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levélben

A Népszabadság információi szerint ebből a pénzből mindössze 21 - főként ifjúsági - előadás született, ami édeskevés. Ráadásul a lap szerint Markóék egy már kész darabot,a Mózes, avagy a Tízparancsolat címűt játszották, ami egyébként az elszámolásban is szerepel. A Népszabadság az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is érdeklődött, szerintük azonban Markó elszámolása megfelelően történt.

Markó Iván társulatát a támogatás ellenére is megszüntette, és darabjait nem játssza tovább. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?